Onderzoek: “In 2030 zijn er meer dan 1 miljard crypto-gebruikers”

bitcoin millennial

De adoptie curve van Bitcoin wordt weleens vergeleken met die van het internet en de mobiele telefoon. Het is een technologie die wordt gedreven door het zogenaamde netwerkeffect.

Hoe meer mensen Bitcoin adopteren, hoe meer de waarde toeneemt en hoe meer mensen erover vertellen aan vrienden en kennissen. Volgens een onderzoek van de Boston Consulting Group, Bitget en Foresight Ventures is dat effect zo sterk, dat crypto voor het jaar 2030 de 1 miljard gebruikers aantikt.

De adoptie krijgt tractie

Uit het onderzoek blijkt dat de adoptie op dit moment slechts 0,3 procent van het totale vermogen op de wereld bestrijkt. Ter vergelijking, 25 procent van het totale vermogen zit momenteel in aandelen van publieke en private bedrijven. Noord-Amerikanen zijn volgens het onderzoek het meeste aan het investeren in Bitcoin en crypto, terwijl Afrikanen in de andere hoek van de ring staan. Gemiddeld heeft een Afrikaanse investeerder voor ongeveer 190 dollar aan crypto in bezit. Dat heeft uiteraard ook te maken met het gemiddelde vermogen dat een stuk lager ligt in de Afrikaanse landen.

Ondanks de relatief lage adoptie als we kijken naar vermogen en de recente koerscorrecties, geloven de onderzoekers van de Boston Consultancy Group, Bitget en Foresight Ventures dat we de komende jaren een golf aan nieuwkomers kunnen verwachten. Hierbij vergelijken ze crypto uiteraard met het internet uit de jaren 90 en rekenen ze voor dat het aantal gebruikers in 2030 al op 1 miljard kan liggen.

Professionele beleggers gaan voorop

Interessant is dat professionele beleggers meer vertrouwen lijken te hebben in de toekomst van de crypto-industrie. Institutionele beleggers hebben momenteel ongeveer 2 procent van hun portfolio in de nieuwe asset-klasse zitten. “Onder de institutionele beleggers is crypto vooral populair bij de hedgefondsen en venture capital firma’s. Deze spelers hebben hun exposure vanaf het vierde kwartaal van 2020 tot het einde van 2021 verdubbeld naar 70 miljard dollar. Wij verwachten dat de allocaties blijven toenemen”, aldus het onderzoek.

Coinbase CEO Brian Armstrong deelt de mening van de onderzoekers over de toename van de adoptie. Hij verwacht echter dat we pas over ongeveer 20 jaar de mijlpaal van 1 miljard gebruikers bereiken. De mening van Armstrong is uiteraard interessant omdat hij met Coinbase toegang heeft tot een enorme bak aan marktgegevens. 

Het bericht Onderzoek: “In 2030 zijn er meer dan 1 miljard crypto-gebruikers” verscheen eerst op Newsbit.