Moeilijkheidsgraad Bitcoin Mining valt terug naar 27,693T

Bitcoin minen

De verlaging van de moeilijkheidsgraad voor Bitcoin Mining maakt het makkelijker voor miners om een blok te vinden. Met de verlaging naar 27,693T is het nu 5 procent eenvoudiger om een blok te vinden dan tijdens de afgelopen periode. De moeilijkheidsgraad van het netwerk zit momenteel in een neerwaartse trend van drie maanden sinds de all-time high van 31,251T werd bereikt in mei 2022.

De moeilijkheidsgraad aanpassing

De aanpassing van de moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin is een uitvinding van Satoshi Nakamoto die het netwerk automatisch iedere 2.016 blokken doorvoert. Dankzij dit bijzondere mechanisme blijft het Bitcoin netwerk altijd werken. Het past zich in feite aan de meest recente omstandigheden aan. Komen de blokken gemiddeld sneller dan de afgesproken 10 minuten per blok binnen? Dan gaat de moeilijkheidsgraad omhoog. Duurt het gemiddeld langer dan 10 minuten om een blok te vinden? Dan gaat de moeilijkheidsgraad omlaag.

Ondanks de dalingen van de afgelopen maanden staat de moeilijkheidsgraad nog altijd op een historisch hoog niveau. Alleen dit jaar is de moeilijkheidsgraad van Bitcoin hoger geweest dan nu, daarvoor is het altijd eenvoudiger geweest voor miners om nieuwe blokken te vinden. Ondanks dat de koers flinke tikken heeft gehad in 2022, kunnen we aan de moeilijkheidsgraad aflezen dat miners blijven investeren in nieuwere en betere apparatuur.

Hoogste hashrate ooit

Interessant is bijvoorbeeld dat Bitcoin in juni van dit jaar, met Bitcoin koersen van ongeveer 25.000 dollar, de hoogste hashrate ooit bereikte. Op de piek noteerde het netwerk een hashrate van 231.428 exahash per seconde. Ondanks de recente daling van de moeilijkheidsgraad, is de hashrate alweer aan een kleine opleving begonnen.

Wat je vaak ziet is dat de moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin een klein beetje achterloopt op de hashrate. Dat komt omdat de hashrate altijd de huidige situatie weergeeft, terwijl de moeilijkheidsgraad is gebaseerd op de afgelopen periode van 2.016 blokken. Als de hashrate flink omhoog of omlaag gaat, dan zien we dat pas bij de volgende moeilijkheidsgraad aanpassing terug.

Het bericht Moeilijkheidsgraad Bitcoin Mining valt terug naar 27,693T verscheen eerst op Newsbit.