“Ethereum koers ligt binnen 10 jaar rond de 14.000 dollar”

ethereum

Als we de resultaten van een onderzoek van de Australische fintech bedrijf ‘Finder’ mogen geloven, dan gaat de Ethereum koers dit jaar nog naar 1.700 dollar en passeren we voor het jaar 2030 de 14.000 dollar. Het grote meerendeel van de participanten in het onderzoek – 78 procent – verwacht dat The Merge een positieve impact op de koers zal hebben.

The Merge is bullish

The Merge staat voor de transitie van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Na jaren van ontwikkeling is er met 19 september nu een voorlopige datum vastgesteld voor die belangrijke upgrade. In aanloop naar die datum blijkt het optimisme onder marktparticipanten groot, want de Ethereum koers is aan een indrukwekkende stijging bezig.

De koers heeft zelfs op een punt gestaan waarop de token 60 procent hoger stond dan 10 dagen eerder. Het Australische Finder heeft dus een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat veel mensen optimistisch zijn over de toekomst van Ethereum. In 2025 verwacht de meerderheid een koers van 5.000 dollar, terwijl voor 2030 een koers van tot wel 15.000 tot de verwachting behoort.

Alleen als The Merge succesvol is

80 procent van de respondenten geeft aan enkel zo optimistisch over de Ethereum koers te blijven als The Merge een succes blijkt. Interessant is dat 29 procent van de deelnemers verwacht dat de waarde van Ethereum in de uren na The Merge een enorme sprong zal maken. 24 procent verwacht dat we drie maanden moeten wachten en 11 procent ziet de koerswinst pas na één jaar plaatsvinden.

Uiteraard is het ook mogelijk dat we na The Merge juist aan een daling beginnen. Wat we nu namelijk zien is dat de Ethereum koers juist in aanloop naar The Merge als een raket gaat. Daarmee lijken we een herhaling te zien van het zogenaamde “buy the rumor, sell the news” patroon dat we in crypto vaker hebben gezien. Waarbij we in aanloop naar een belangrijke gebeurtenis stijgen en na de gebeurtenis zelf weer dalen.

Het bericht “Ethereum koers ligt binnen 10 jaar rond de 14.000 dollar” verscheen eerst op Newsbit.