‘Cup and Handle’ patroon hint op uitbraak voor Ethereum versus Bitcoin

ethereum

Ethereum heeft een herstel van 40 procent gepakt ten opzichte van Bitcoin, nadat het op 13 juni op 0,049 een bodem vond. Nu staat het ETH/BTC handelspaar op het hoogste punt in twee maanden tijd en volgens een klassiek patroon uit de technische analyse kan het die rally de komende weken voortzetten.

Ethereum tekent ‘Cup and Handle’ patroon

Ethereum vormt ten opzichte van Bitcoin namelijk een zogenaamd ‘Cup and Handle’ patroon op de lagere tijdsframes sinds 18 juli. Een Cup and Handle verschijnt op de grafiek als de koers valt en daarna op U-vormige wijze herstelt. Wat je dan krijgt is een soort koffie-kopje dat zich begint te vormen in de grafiek. Vervolgens valt de koers een klein stukje om daarna weer tot hetzelfde punt te herstellen, waarmee het handvat van het kopje gevormd is.

Het patroon eindigt in 61 procent van de gevallen met een rally die Ethereum in dit geval tot een koers van 0,077215 kan brengen ten opzichte van Bitcoin. Daarmee zit het echter nog ver van de all-time high die het ten opzichte van Bitcoin boekte in juni 2017. Destijds schoot Ethereum namelijk door naar bijna 0,15 Bitcoin.

Gedreven door The Merge

De bullish periode voor Ethereum ten opzichte van Bitcoin is zonder twijfel gedreven door The Merge. De overgang van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake, die Ethereum nu voor 19 september op het programma heeft staan. Volgens analist Michaël van de Poppe kan Ethereum de komende weken meer positieve koersactie ten opzichte van Bitcoin verwachten, zolang de hype blijft opbouwen.

The Merge brengt uiteraard ook risico’s met zich mee. Het is goed mogelijk dat er bepaalde technische problemen spelen waar de ontwikkelaars op dit moment geen zicht op hebben. Uiteindelijk moet nog maar blijken of Proof-of-Stake, zeker op de lange termijn, een veilig consensus mechanisme is voor de blockchain van Ethereum. Op dit moment lijkt de aanstormende upgrade echter wonderen te doen voor de koers.

Het bericht ‘Cup and Handle’ patroon hint op uitbraak voor Ethereum versus Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.