Crypto.com voegt Google Pay toe als betalingsoptie

crypto.com

Crypto.com integreert Google Pay als betalingsfunctie voor aankopen. Op deze manier krijgen Google Pay-gebruikers een nieuwe toegang tot de cryptomarkt.

Nieuwe betalingsoptie

Crypto exchange platform Crypto.com heeft donderdag Google Pay toegevoegd als betalingsoptie voor Android-gebruikers om cryptocurrencies te kopen. Google Pay heeft naar schatting meer dan 100 miljoen gebruikers die gebruik kunnen maken van de nieuwste betalingsfunctie.

Gebruikers die hun Google Pay-accounts hebben gekoppeld aan een creditcard of debitcard, kunnen nu de nieuwe betalingsoptie gebruiken in de Crypto.com-app. De exchange bevat meer dan 250 cryptocurrencies die wereldwijd toegankelijk zijn voor ongeveer 50 miljoen gebruikers.

Crypto.com is de afgelopen maanden regelmatig in de kranten verschenen omdat het bedrijf kort achter elkaar licenties verwierf om in een handvol landen te opereren. Italië is het laatste land dat het bedrijf groen licht geeft om klanten binnen zijn grenzen te opereren. Eerder had het al goedkeuring gegeven aan de regelgevende instanties in Griekenland, Singapore en Dubai.

Grote betalingssystemen worden steeds meer geïntegreerd

De integratie van grote betalingssystemen in cryptocurrency wallets- en exchangeplatforms is de afgelopen twee jaar in een stroomversnelling geraakt. Google Pay gaf in januari 2022 aan van plan te zijn de crypto wereld verder te verkennen met de benoeming van voormalig PayPal-directeur Arnold Goldberg als hoofd van hun betalingsafdeling.

2021 was een veelbewogen jaar voor Google Pay en crypto, waarbij Gemini in april dat jaar dezelfde functionaliteit bood die Crypto.com nu heeft geïntroduceerd. Dankzij een samenwerking met Coinbase in juni 2021 konden gebruikers via Google Pay betalen met hun Coinbase-card.

Google Pay ging in oktober 2021 samenwerken met Bakkt, terwijl Nexo een samenwerking met Google Pay aankondigde met de lancering van zijn door cryptocurrency ondersteunde Mastercard-kaarten in april 2022.

Het bericht Crypto.com voegt Google Pay toe als betalingsoptie verscheen eerst op Newsbit.