Compass Mining wil 25.000 nieuwe crypto miners kopen

Bitcoin minen

Het Amerikaanse Compass Mining, een bedrijf waar je miners kunt kopen om die vervolgens door hen aan het werk te laten zetten, is van plan om 25.000 nieuwe miners te kopen. Opvallend is dat dit nieuws kort na het ontslaan van 15 procent van het personeel komt. Compass Mining wil de 25.000 nieuwe machines in augustus toevoegen aan de faciliteit in Texas.

Rare gang van zaken

De gang van zaken bij Compass Mining is op zijn minst opvallend of raar te noemen. Eerder besloten de CEO en CFO hun functie neer te leggen vanwege de problemen. Het gerucht ging namelijk dat Compass Mining bepaalde energierekeningen niet meer kon betalen en als gevolg daarvan werden grote hoeveelheden machines op non-actief gezet.

Een paar weken later kwam het nieuws naar buiten dat het Mining-bedrijf 15 procent van het personeel had ontslagen. De dalende koersen en matige marktomstandigheden werden daar als reden voor naar voren geschoven. De nieuwe CEO’s Thomas Heller en Paul Gosker gaven aan dat Compass Mining “te snel gegroeid” is en dat de aanpassingen beter bij de huidige staat van het bedrijf passen.

Ondanks al die problemen voegt Compass Mining nu dus 25.000 nieuwe ASIC-miners toe aan de floot, waaronder de nieuwste Antminer S19XP. Deze versterkingen moeten de faciliteit in Texas een productiviteitsboost van 75 megawatt geven. Interessant is dat de faciliteit in Texas één van de schoonste van Compass Mining is.

Hoe doet de rest van de industrie het?

Drie grote spelers, Argo Blockchain, Riot Blockchain en Marathon Digital hebben recent hun cijfers voor de maand juni bekendgemaakt. Opvallend is dat Argo Blockchain in juni 179 Bitcoin wist binnen te halen, terwijl ze in mei nog 124 Bitcoin produceerden. Vanwege de slechte macro-economische omstandigheden en de leenovereenkomst van Galaxy Digital, moest het bedrijf afscheid nemen van 637 Bitcoin tegen een gemiddelde koers van 24.500 dollar.

Riot Blockchain haalde afgelopen maand 421 Bitcoin binnen, wat een stijging van 73 procent is ten opzichte van juni 2021. Net als Argo Blockchain was Riot echter gedwongen om vorige maand Bitcoin te verkopen om hun liquiditeitsproblemen het hoofd te bieden. Riot Blockchain verkocht in juni 300 Bitcoin voor ongeveer 6,2 miljoen dollar.

Marathon Digital was tijdens deze crypto-winter één van de weinigen die niet op de verkoopknop hebben moeten drukken. De laatste keer dat Marathon een gedeelte van hun Bitcoin verkocht was in oktober 2020. Daar zullen ze een beetje spijt van hebben, want sindsdien is de koers behoorlijk gestegen. Tijdens het tweede kwartaal van 2022 haalde Marathon 707 Bitcoin binnen, wat een stijging van 8 procent is ten opzichte van 2021. Op dit moment heeft Marathon een Bitcoin stack van 10.055 Bitcoin.

Het bericht Compass Mining wil 25.000 nieuwe crypto miners kopen verscheen eerst op Newsbit.