Bitcoin koers daalt als gevolg van stijgende dollar, maar waar ligt de bodem?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De afgelopen weken zien we dat Bitcoin terrein verliest en verder onderuit gaat. En dit is niet gek. Bitcoin is ruim 100% gestegen in de afgelopen maanden, dus diepere correcties horen erbij. Daarnaast hebben we momenteel extra veel druk door externe factoren als de dollar. De dollar is de laatste tijd namelijk sterk aangetrokken. En dus gaan we vandaag zowel naar Bitcoin als de dollar kijken. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Dollar (DXY) grafiek

Zoals de theorie van liquiditeit erg goed werkt op Bitcoin en altcoins werkt het ook fantastisch op grotere markten met nog meer volume, zoals bijvoorbeeld de dollar. We zien prachtig gebeuren dat na het ophalen van liquiditeit de andere kant van de liquiditeit wordt opgezocht (zie de gele bolletjes). Als laatste hebben we aan de onderkant de liquiditeit opgezocht en dus is het niet gek dat we nu dus naar boven aan het bewegen zijn.

De afgelopen maanden is de trend omlaag geweest, maar nu zien we dus een tijdelijke opleving. Zoals je rechts in beeld ziet staat er “Bearish voor risk on” aan de bovenkant en “bullish voor risk on” aan de onderkant. Als de prijs namelijk hard stijgt zorgt dat voor zwakte bij o.a. Bitcoin en aandelen. En als de prijs hard daalt zorgt dat juist voor sterkte bij Bitcoin en aandelen. Wat we nu dus graag willen zien is dat de dollar zwakte gaat tonen en dus weer omlaag gaat bewegen, zodat Bitcoin juist sterkte kan gaan tonen. Mogelijk gaan we eerst de 105.883 nog zien voordat we die zwakte gaan zien.

Bitcoin weekgrafiek

Zoals benoemd heeft Bitcoin het zwaar momenteel. En dat komt dus mede door de dollar. Zo lang we de $25.200 op weekgrafiek basis niet verliezen zie ik weinig redenen tot paniek. Gaan we daaronder komen, gaan we veel lagere prijzen opzoeken. Zo lang we daarboven blijven is er weinig aan de hand en mogen we naar veel meer upside blijven kijken.

Bitcoin 4-uur-grafiek

Mijn persoonlijke verwachting op dit moment is een kleine beweging omhoog maken, om vervolgens richting de low op $25.811 te bewegen en vanuit daar nieuwe sterkte te gaan zien. Wij gaan met de Educatiegroep dus ook kijken naar shorts, om vervolgens naar long kansen te kijken.

Mocht je interesse hebben in het meespelen van dit soort setups, check eventjes de linkjes in het artikel naar onze free trial (geheel kostenloos!).

Conclusie

Kortom, Bitcoin ziet er short term zwak uit. Ik kijk naar op z’n minst nog één beweging verder omlaag en mogelijk gaan we van daaruit nieuwe sterkte zien. Zo lang we $25.200 vasthouden is er weinig reden tot paniek. Fijne dag!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Het bericht Bitcoin koers daalt als gevolg van stijgende dollar, maar waar ligt de bodem? verscheen eerst op CryptoBenelux.